Az esemény a két legnevesebb autóüveg márka forgalmazója, a Saint-Gobain Autover Hungária Kft. és a Pilkington AGR Hungary Kft., illetve hazánk legismertebb autóipari ragasztó- és tömítőanyag szállítója, a Sika Hungária Kft. szervezésével és támogatásával valósult meg.
 
A verseny vendége volt a Nemzetközi Autóüveges Szövetség elnöke, Pim de Ridder úr is, aki nyitóbeszédében kiemelte hazánk eddigi két sikeres szereplését a Düsseldorban megrendezett International Master Fitter világbajnokságokon.
A megnyitó után a rendező cégek bemutatói következtek, melyben számos olyan tartalmi elem elhangzott, mely később az elméleti kérdések között a tesztben szerepelt.
A rendezvényt a rádiós és televíziós műsorvezető, Lovász Laci konferálta, aki nem mindennapi humorával csalt széles mosolyt a megjelent publikum arcára, akár a legkomolyabb pillanatokban is.
Az elméleti kérdéseket az autóüvegek tulajdonságairól, illetve az üvegek cseréjekor alkalmazandó ragasztás-technológiáról állították össze a szervező cégek szakemberei.
Ebédszünet után 9 db új Seat Ibiza várta a versenyzőket a gyakorlati próbára.
 
Egy ilyen jellegű versenyen nem az elvégzett munka gyorsaságát értékelik.
Sokkal fontosabb a minőségi munkavégzés, a technológiai idők betartása, mivel ezek alapvető biztonsági jellemzőket befolyásoló tényezők. Szintén fontos a jármű megfelelő védelme a munkavégzés alatt. Ha már védelemről van szó, a munkavédelmi előírások betartását is szigorúan pontozta a zsűri.
A szélvédőcserére azért megadtak egy maximális időkeretet is, ami az adott gépjármű javításához hivatalosan előírt normaidő, de minden csapat hamarabb végzett a munkával.
 
A versenyen az alábbi cégek mérték össze felkészültségüket:
  • Kozák Gábor – Duó-Glas Bt.
  • Simon Attila – Édes-Élet Bt.
  • Mészáros Zsolt – Fenesi Autóüvegezés
  • Ámon Ferenc – FerrGlassCar Kft.
  • Stefán László – Nyír-Yes Bt.
  • Nagy Tibor – Pelcz Autóüveg Bt.
  • Oszfolk Ferenc – Pilkington AGR Hungary Kft.
  • Kovács Attila – R-Glas Autóüveg Centrum
  • Barna István – Saint-Gobain Autover Hungária Kft.
 
 
Köszönjük a csapatoknak a nevezést! Egy ilyen jellegű megmérettetéssel mindenki nyer!
Az elméleti és gyakorlati szempontok kiértékelése után a dobogóra az alábbi három versenyző állhatott fel:
 
1. helyezett: Kovács Attila
2. helyezett: Mészáros Zsolt
3. helyezett: Oszfolk Ferenc
 
A dobogós versenyzők és cégeik értékes díjazásban részesültek.